Google+ Läsnätöihin mennessä pitää vähän hengästyä
Posted by : Anne Rongas maanantai 13. tammikuuta 2014

Kun työ avautuu mobiililaitteella ja tietokoneella, työmatka ei ruhoa rasita. En ole ainut, joka on humpsahtanut työn imuun aamu aamun jälkeen.


Aamu-unisena saan raastettua itseni lenkille vain harvoin. Pitäisi liikkua ennen istahtamista. Joku juttu löytyy jokaiselle. Työkaverit voivat tsempata toinen toisiaan liikkeelle ja liikkumaan. 

Itse löysin vihdoin kuntoilukeinon, jolla voin siirtyä lavitsalta työpöydän äärelle, niin että syke nousee ja lievä hiki kihoaa. Kuntopyörä. Tänään töihin oli 5 km matkaa. Se kelpaa mainiosti. 

Ja sitten istumasta pitää nousta aika ajoin. Hyppynaru, tasapainolauta ja muita minikuntosalivälineitä lähelle. Kun liikutusvälineet ja lievä paine ovat läsnä, aikeet käyvät myls toteen. 

HeiaHeia on hyvä tsemppailukeino työkaveripiireissä. Siitä kirjoitin omaan blogiini äskettäin


{ 1 kommenttia... read them below or add one }

  1. Kymmenisen vuotta olen herätellyt kehoni joogaliikkeistä kasaamallani aamujumpalla. Jos on kiire jonnekin, selviän sarjoista muutamassa minuutissa, mutta jos on aikaa, voin jäädä nautiskelemaan venytyksistä. Aamujumpan jälkeen annan itselleni luvan mennä vielä hetkeksi pitkälleni; joogaanhan kuuluu rentoutuminen.

    Jos mahdollista, menen ohjatuille liikuntatunneille mieluummin aamupäivällä kuin illalla. Keho lähtee liikkeelle vaikka aivot vasta käynnistyisivät. Illalla voin sitten työskennellä keskeytyksettä.

    Tosin keskeytyksettä istuminen läppärin ääressä on myrkkyä keholle. Jostain tauotusta ja venyttelyä! Vaikka sitten Macin Time Out Free sumentamaan näyttöä tunnin tai parin välein muutamaksi minuutiksi.

    Vuosikymmeniä sitten erään ison IT-organisaation koulutuksissa tauot pidettiin tunnin välein. Niinhän ennen koulussakin.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Läsnätyön kehittäjät

Sivut

Tilaa blogi sähköpostiisi

Suosituimmat

Lue Blogger-profiilissasi

- Copyright © Läsnätyön kehittäminen -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -